Kevin Pruim - Rijder

Al heel jong was ik besmet met het motorvirus, geƫrft van mijn vader. In 2008 al een aantal keer met mijn toenmalige straatmotor, een Suzuki TL1000R, het circuit bezocht en dat smaakte naar meer. Ik wilde racen! Zo gezegd zo gedaan, al wist ik nog niet hoe het seizoen zou gaan lopen. In 2009 haalde ik mijn C-Licentie en ging ik van start in de Zomer Avond Competitie, ook wel ZAC genoemd, met een Honda CBR1000RR uit 2005.
2009 terugblik

Het debuutjaar, voor het eerst echt racen! Direct van start in de snelste groep van de ZAC, de S3. Boven verwachting en de rondetijden gingen ook vlot naar beneden, doelstelling na doelstelling werd behaald. Na een onschuldige schuiver werd deze progressie teniet gedaan en moest ik weer terug krabbelen en vertrouwen kweken om sneller te gaan.

2010 terugblik

Het tweede jaar, waar ik weer op het oude niveau terug kon komen door over te stappen naar een Honda CBR600RR. Vroeg in het seizoen stapte ik over op de CBR600RR, dit beviel mij nog veel beter dan de 1000RR. Al snel lagen de tijden rond die van de 1000RR en aan het einde van het seizoen sneuvelde de persoonlijke records weer. Doelstellingen werden weer gehaald en het vertrouwen was terug, op naar 2011!

2011 terugblik

Drie maal scheepsrecht zeggen ze wel eens, ik hoop alleen dat het daarna niet ophoudt. ;) Het doel was onder de 1:50 te rijden op het nieuwe Assen, snelste 600 van de ZAC te worden en alles heel te houden. Doelen gehaald! Top seizoen waarbij ik meer progressie geboekt heb en meer van de motor en de banden ben gaan vragen om sneller rond te gaan en snellere rondes te rijden. Als 8e geeindigd in het klassement en onofficieel de snelste 600 in het klassement. De gevechten met enkele andere mede 600cc coureurs leidde ertoe dat ik de overstap naar de Supercup 600 wil maken voor 2012.

2012 vooruitblik

Het seizoen 2011 was een mooi seizoen waarbij ik de smaak goed te pakken had en voor 2012 zijn er grote nieuwe plannen! Te beginnen met een ander kampioenschap, een voorjaarstraining en beter materiaal:


  • Deelnemen aan de KNMV Supercup 600, #48
  • Voorjaarstraining in Portugal op het circuit van Portimao
  • Op nieuwe banden rijden
  • Een bus omgebouwd tot camper
  • Een mooie grote EZ-Up tent voor onderdak

Dit alles moet meehelpen aan een nog sneller en mooier seizoen.